menu-testowe

PIZZERIA & PUB „MASKA”
PODSTAWOWE
1.BIANCA- sos czosnkowy, zioła, pomidor, pieczarki 14.5 21.0 31.0
2.MARGHERITA- sos pomidorowy, mozarella 14.5 21.0 31.0
KLASYCZNE (każda pizza zawiera sos pomidorowy i mozarellę)
3.CAPRICIOSA- szynka, pieczarki 17.5 25.0 38.0
4. PEPERONI- salami, papryka 17,5 25,0 38,0
5.HAVANA- szynka, ananas, kukurydza 18,5 26,5 40,0
6.SALAME- salami, pieczarki, oliwki 18.5 26,5 40.0
7. LARGO-krewetki, pieczarki, kukurydza 18.5 26,5 40.0
8.BACON- boczek, cebula, ogórek konserwowy 18.5 26.5 40.0
9. CARBONARA- (na bazie czosnkowej) boczek, czerwona cebula, pomidor 18,5 26,5 40,0
10.BISMARCK- boczek, cebula, jajko, sól, pieprz 18.5 26.5 40.0
11.DIAVOLA – salami, chilli, tabasco, oregano 18.5 26.5 40.0
12. PICANTE- boczek, cebula, jalapeno, tabasco 18,5 26,5 40,0
13.TONNO- tuńczyk, cebula, kukurydza, oregano 18.5 26.5 40.0
14.POLLO PICANTE- kurczak, jalapeno, cebula 18.5 27,0 41.0
15.POLLO DOLCE-kurczak, ananas, kukurydza 18.5 27,0 41.0
16.GRECOS- kabanos, kurczak, oliwki 19.0 27.5 41.5
17.POLLO- kurczak, pieczarki, papryka, kukurydza 20.0 28.0 42.0
18.PRIMAVERA- szynka, papryka, pieczarki, cebula 20.0 28.0 42.0
19.RICA- boczek, szpinak, feta, czosnek 21.5 28.0 41.5
20.MILANA- kurczak, pomidor, ser pleśniowy, brokuł 21,5 28.0 41.5
21.CONDADINO- kabanos, boczek, papryka, pomidor 21.5 28.0 42.0
22.LA- MEXICO- salami, boczek, czerwona fasola, kukurydza, jalapeno, tabasco 22.0 29.0 42.0
23.FLAMENCO- salami, suszone pomidory, papryka, cebula 22.0 29,0 42.0
24.QUATTRO STAGIONI- szynka, salami, pieczarki, oliwki czarne 22.0 29.0 42.0
25. GAMBERETTI- krewetki, pomidor, czosnek, świeża bazylia 22,5 28,5 42,0
26.BALSAMICO- kurczak, gorgonzola, suszone pomidory, sos balsamico 21.5 28.5 43.0
27. OLIA- salami, feta, oliwki, pomidor 20,0 28,0 42,0
28.GUSTO MAX- szynka, boczek, pieczarki, oliwki zielone, papryka, bazylia świeża 23.0 29.0 45.0
29.EL- MUNDO- szynka-pieczarki, kurczak-ananas, kabanos- pomidor, feta- oliwki 24.0 32.0 45.0
30.OREGANO PIZZA- szynka, salami, pomidor, kukurydza, oregano 24,0 32,0 45,0
31.SPECIAL PIZZA- boczek, kabanos, kurczak, cebula, ogórek konserwowy 25.0 32.0 45.0
32. PÓŁ NA PÓŁ- po 3 składniki na każdą połowę ( 1mięsny i 2 warzywne) 24.0 29.0 45.0
33.129 SUPREME- 5 dowolnych składników ( 2 mięsne i 3 warzywne) 25.0 32.0 45.0
WEGETARIAŃSKIE
34.SPINACI- cukinia, szpinak, feta, oregano 18.5 26.5 40.0
35.PREGGIO- brokuł, szpinak, ser pleśniowy, oregano 19,5 27.0 41.0
36.BROCCOLI- cukinia, pieczarki, brokuły, suszone pomidory 20.0 28.0 42.0
37.VEGETARIANA- pieczarki, szpinak, oliwki, pomidorki, cukinia, papryka 21.0 28,0 44.0
38.QUATTRO FORMAGGIO- mozarella, feta, blue, camembert 21.0 28,0 42.0
cena dodatku warzywnego
(pomidor, ogórek zielony, ogórek konserwowy, pieczarki, papryka, czosnek, kukurydza,
papryka jalapeno, chilii, oliwki zielone, oliwki czarne, cebula, cebula czerwona,
cukinia, ananas, szpinak, brokuł, pomidory suszone, żurawina, czerwona fasola, jajko)
2,0 3,0 4,0
cena dodatku mięsnego
(kurczak, salami, boczek, szynka, kabanos, tuńczyk, krewetki)
3,0 4,0 5,0
cena dodatku serowego
(ser mozzarella, camembert, feta, oscypek, blue)
3,0 4,0 5,0
dodatkowy sos pomidorowy lub czosnkowy 1,5
Bezpłatnie podajemy: tabasco, sos balsamico, oregano, świeżą bazylię
SAŁATKI: (PORCJA ZAWIERA OK.350 G) 
podawane z pieczywem czosnkowym
SAŁATKA GRECKA 
Sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, oliwki, papryka, czerwona cebula, ser feta. 
Podawana z sosem vinegrette.
13,5
SAŁATKA Z KURCZAKIEM
Grillowana pierś z kurczaka, sałata lodowa, kukurydza, ananas, pomidor, ogórek.
Podawana z sosem czosnkowym.
14,5
SAŁATKA Z SALAMI
Sałata lodowa, camembert, chipsy z salami, suszone pomidory, prażony słonecznik. 
Podawane z sosem vinegrette i balsamico
14,5
SAŁATKA Z BROKUŁAMI- brokuł, pomidor, feta, prażony słonecznik. Podawane z sosem czosnkowym. 15,0
ZAPIEKANKI ZE ŚWIEŻYCH BAGIETEK (35cm)
Zapiekanka classic (ser, pieczarki) 5,5
Zapiekanka z szynką (ser, szynka, pieczarki) 6,5
Zapiekanka z salami (ser, salami, pieczarki) 6,5
Zapiekanka z kurczakiem (ser, kurczak, ananas) 6,5
Zapiekanka wegetariańska (ser, pieczarki, pomidor) 6,5
Zapiekanka na ostro (ser, salami, pieczarki, jalapeno) 6,5
MAKARONY (porcja zawiera ok. 400g.)
NAPOLI- makaron spaghetti w sosie pomidorowym z czosnkiem, świeżą bazylią. 15,0
BOLOGNESE- makaron spaghetti w sosie pomidorowym z mięsem. 15,0
CARBONARA- makaron spaghetti w sosie śmietanowym z boczkiem, czosnkiem, cebulą. 15,0
PENNE Z KURCZAKIEM- rurki w sosie śmietanowym z kurczakiem. 15,0
Wszystkie makarony są podawane ze startym parmezanem i świeżymi ziołami.
PRZEKĄSKI
Pieczywo czosnkowe 2,5
Frytki 4,0
NAPOJE GORĄCE:
Kawa rozpuszczalna 5,0
Herbata 5,0
NAPOJE ZIMNE:
Sok pomarańczowy „Cappy” 0,2l 4,0
Sok jabłkowy „Cappy” 0,2l 4,0
Sok czarna porzeczka „Cappy” 0,2l 4,0
Coca-cola 0,2l 4,0
Sprite 0,2l 4,0
Fanta 0,2l 4,0
Woda mineralna „Kropla Beskidu” 4,0
NAPOJE ALKOHOLOWE:
Piwo z beczki „Perła” 0,3l 3,5
Piwo z beczki „Perła” 0,5l 4,5
Piwo butelkowe „Perła Chmielowa Pils” 6,0
Piwo butelkowe „Perła Export” 6,0
Piwo butelkowe „Perła Miodowa” 6,0
Piwo butelkowe „Perła Niepasteryzowana” 6,0
Piwo butelkowe „Perła Mocna” 6,0
Lech „free” piwo bezalkoholowe 5,5
Butelkowe piwa regionalne
Piwo butelkowe Magnus 0,3l 6,0
Piwo butelkowe Miłosław 0,5l (różne rodzaje) 7,0
Piwo butelkowe Jagiełło 0,5l 7,0
Sok malinowy 1,0
Sok imbirowy 1,0
NOWOŚCI!!!
Grzaniec klasyczny ( w skład grzańca wchodzą: perła chmielowa, sok malinowy lub imbirowy, miód, przyprawy korzenne, pomarańcza) 7.0

Facebook